Woensdag 22 april.

image

Gisteravond. De geiten nog wat groen aangereikt. Van links naar rechts: Lui, AloIse, en haar moeder Grete. En twee geiten. Zij moeten op een smalle strook grond eerst de verwildering bestrijden zodat het op den duur een openbare tuin kan worden. Tot het donker werd en kijk:

image

Er wordt hier petanque gespeeld. Net als in Lennisheuvel. Skon hè!

Vanochtend bezoek gehad van Ageta, zij heeft wat foto’s in het atelier gemaakt. Het Universum in Wording en het Grote Roje Vel. Het is een stuk rommeliger geworden in het atelier, zoiets zie je pas als er bezoek is.  Het raam stond open om de zon en wat wind binnen te laten. Enorm gedender: er vloog een Hercules laag over. Of een ander groot vliegtuig. Ageta vloog naar het raam maakte ook daarvan snel wat foto’s. “This worries me”. Mij helemaal niet want zoiets vliegt vaak zat boven Lennisheuvel, op weg naar Eindhoven. Maar ja, zij komt uit Letland en daar hebben ze een nare buurman, dus dat zal haar ongerustheid misschien veroorzaken.

Nog meer bezoek. Grete kwam vragen of ik akkoord ben met een ” open studio” . Ikke wel, maar vorige week zou ik toch nog getwijfeld hebben. Donderdag 30 april, een mooie avond want hier in Frankrijk begint dan een lang weekend. Bankholliday, vanwege 1 mei. En morgen excursie naar de grotten van Pech  Merle.

Geen steen is nog veilig in de smalle tuin achter het huis.

image

 

image

 

En lekker buiten werken! Niks te klagen!

O, ja , en bij de bakker trof ik een paar soldaten met een Nederlands vlaggetje op hun mouwen. Ze kochten pizzapunten, geen woord en geen hap Frans. “We zijn net geland, met parachutes.”  Uit dat grote vliegtuig? .”Ja, dat was ons vliegtuig.”  Tsssss……     Verderop in Caylus is een militair terrein, en zo kon ik Ageta geruststellen dat het Nederlandse leger hier alles onder controle heeft.

 

Eén reactie to “Woensdag 22 april.”

  1. niektijsseklasen Says:

    Mooi verhaal!! Ik hou erg van de gemeenschaps-zin van de Fransen, ik vind dat ze daar op een mooie manier mee omgaan met zondagse BBQ’s langs de stille wegen, hun markten en feesten; en petanque.

    Ik vind je stenen zo gaaf!

    Groetjes, Niek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: