Educatief tochtje.

Gisteren donderdag 22 april, excursiedag, een vast programmaonderdeel voor de residerende kunstenaars. Al vroeg met de auto op pad naar de grotten van PechMerle voor de eerste rondleiding. Eindelijk mijn Frans weer eens opgehaald door met gespitste oortjes te luisteren naar het verhaal van een collega rondleider. Er zaten een paar nieuwsgierige kinderen bij en dat zorgde voor een uitgebreide toelichting. Het liep een half uur uit! Prachtig, die oeroude tekeningen en schilderingen, maar ook een paar geologische wonderen. Plus de versteende voetstappen! 23.000 jaar geleden gezet.   Hieronder wat kiekjes, gemaak in het bijbehorende museum.

 

image

Altijd handig om te weten hoe je een steen bruikbaar kunt maken.

image

 

image

Kijk, zo moet het, klaar om mee te snijden en hakken. Hieronder een schatting van een stand van de voeten, slechts eentje is in de grot duidelijk zichtbaar.

image

 

Klaar. Genoeg gezien, op naar Figeac voor de lunch en een museumbezoek. Musée Champollion, de man die de steen van Rosetta ontcijferde. De steen zelf ligt natuurlijk in het Louvre, niet in zo’n provinciaal museumpje. Wel te zien op een besloten pleintje achter het museum de uitvergrote versie van Joseph Kosuth.

 

image

 

 

image

Weer terug naar Caylus, er was nog wat tijd om in het atelier wat te doen. Op donderdagavond 30 April  “Open Studio”. Doorwerken!

Eén reactie to “Educatief tochtje.”

  1. niektijsseklasen Says:

    Gaaf dagje lijkt mij!!

    Kun je je eigen stenen ook een “doel” geven??

    Groetjes, Niek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: