Maandag, van de laatste volle week.

Die eerste steen heeft een heleboel broertjes en zusjes gekregen. Vandaag is er een grote in de maak en dat moet buiten gebeuren. De steen is te zwaar om naar binnen te sjouwen, maar bovenal omdat buiten de zon lekker schijnt.

image

Terwijl de eerste laag droogt even een terugblik op de laatste dagen. Gisteren regende het, dus binnen werken. Om aan het grote roje papier te kunnen werken heb ik mijn atelier verbouwd. Grote plank is tafel geworden, de rol ligt vanaf de grond omhoog en dan aan de tafel vastgeplakt.

image

Dit is het resultaat van gisteren, een voorzichtig begin van de tekening aan de meter.
image

En zo kan ik om en om aan de stenen werken en aan het grote vel. In de vensterbank in het open raam droogt het allemaal supersnel. Zaterdag, hieronder, toen de zon nog volop scheen.

image

En toen ze klaar waren kon ik ze gaan ophangen. Naar de overkant, de winkel van sinkel, de quincaillerie, om draad te kopen en paperclips of iets anders dat handig is. Paperclips?  Quest -ce-qu’est ca? Ik probeer ’t wat uit te leggen, maar non, niks, rien. In de kranten/sigaretten/schrijfgerei/winkel misschien. Weer gebaren en uitleg en dan zie ik ze liggen. Ik houd ze omhoog voor madame: Aaahaaa, des trombones! Oui, oui, des trombones! Dan ook meteen maar een dooske punaises. Wandluizen. Dus met trombones en wandluizen terug naar het atelier.

image

Lichtgewicht stenen. In de ruimte wegen ze niks, dus heel geschikt om een universum aan te leggen. Aan onzichtbare draadjes. Er staan teksten op, maar die zijn niet te zien op de foto, gemaakt bij lamplicht. Komt nog.

image

image

En dan hier een detail van mijn tekenwerk, patroongewijs zoals bij stoffen aan de meter en behang. Wordt vervolgd.

Eén reactie to “Maandag, van de laatste volle week.”

  1. niektijsseklasen Says:

    GAAF!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: