Laatste dag in Callosa d’en Sarrià.

Toch mooi dat er in Nederland een paar haiku’s zijn gemaakt! Dank daarvoor! Een goed bruikbare van Liek en een prachtig treurige impressie uit kikkerland van Jan.

Al eeuwenlang staat hij daar.            Bijna September.

Oude olijfboom,                                Regen roffelt op het raam.

bewaart alle verhalen.                       De zomer spoelt weg.

 Liek.                                                           Jan.

Een groot contrast met het weer hier. Ter illustratie twee kiekjes van het strandje van Altea waar we sinds zondag dagelijks na vijven even naar toe gaan. Ik om in zee te zwemmen, Peter onder de parasol op het terras als toeziend badmeester.

DSCN2205

DSCN2206

DSCN2209

 

 

Achter de palmboom op de middelste foto ligt onzichtbaar verstopt aan de horizon Benidorm. Als ik ver genoeg het water in ga kan ik de eerste torenflats zien. Dat zwemmen dus ná (!) den werkdag in het atelier. De werkdag is hier inclusief siësta, dat moet, anders doe je niet Spaans. Vandaag voor de laatste keer.

Er is nog een tweede, bekant identiek schilderij gemaakt. Althans het begin ervan. Dinsdag de hele dag met olijfboompjes geschoven, weer weggehaald en weer teruggelegd.  Het canvas van 50 x 50 cm komt van de chinees, een soort Action-achtige winkel van sinkel hier in Callosa.  Terwijl ik daarmee bezig was keek ik via “uitzending gemist” naar Zomergast David van Reybrouck. Indrukwekkend welke fragmenten hij koos en wat hij daarbij te vertellen had. Sleutelwoord voor mij : luciditeit. Verder heb ik een paar stroken losgesneden en in zigzag gevouwen.  Ik heb alles bij elkaar 3 lange en 15 korte exemplaren.  Die korte kan ik eventueel nog aan elkaar zetten.  Thuis komt er nog een titelblad als voorkant, de haiku’s moeten er nog bij geschreven (eentje is klaar) en dan in een nette platte doos. Op internet gezocht en gevonden. De laatste stand:

DSCN2210

 

Die huisjes die me zo interesseren daar komt niks meer van terecht. Geen tijd meer, een volgende keer dan maar in Callosa. We willen graag weer eens terugkomen bij de Fundacion Knecht-Drenth, en dan in Mei of September. As het effe kan.  O, ja. Twee boeken gelezen bij de siësta. Een biografie over Oskar Kokoschka en Alma Mahler en nummer 2 van schrijver Ilja Leonard Pfeiffer: La Superba.

Morgen, vrijdag, vertrekken we en zonder tegenslag  zijn we zondagavond weer thuis.

Adios Callosa!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: