Een heldere dinsdag in November.

Nog ’n oud en wat kleine verse nieuwtjes uit het atelier. En wat er nog meer aan kunstenaars activiteiten is te melden.

Om te beginnen nog het ouwe nieuwtje als gevolg van de beurs in Rotterdam: tv carrière gemist!   Het telefoontje van ene Vincent namens RTL 4, met zijn aantrekkelijke aanbieding: voor ietsje minder dan € 3000.- een optreden in een woonprogramma op zaterdag. Zendtijd te koop. Maar wat moet mijn werk in zo’n programma? En wie kijkt daar nou naar? Zonde van de euro’s.

Eindelijk kwam het er van om me aan te melden bij de Saatchi Web Gallery. Gelukt. Het kost me een hoop tijd, maar de site is geweldig goed opgezet. Er staan alvast een stuk of zes werken wereldwijd te koop. De rest doe ik later. Want, mijn bestaande foto’s bleken weer eens halfbakken. Maar ik heb nu een fotograaf-kabouter! Met de onontbeerlijke goeie spullen! Kijk, deze profi lamp staat naast nog zo een alvast klaar in het atelier. De eerste proef blijkt geslaagd. Zelfs door het glas heen gekiekt, de werken hoeven dus niet te worden uit- en terug ingelijst. Geen puntjes-, vliegjes-, stofjes-stress.

fullsizeoutput_15f2

Het BK krantje publiceert allerlei oproepen aan kunstenaars en aan een paar heb ik gehoor gegeven. Om te beginnen werkjes opgestuurd naar een beurs voor kleingrafiek in Sint Niklaas in België.  Ik weet niet of mijn lino’s daar enthousiast worden ontvangen, het moest wel erg klein zijn: max 13 x 13 cm.

Vandaag een enveloppe weggestuurd naar Burgh Haamstede in Zeeland voor deelname aan de KunstSchouw. Er wordt om groot werk gevraagd. Daarvoor heb ik foto’s laten afdrukken van de grote viltwerken plus het formulier ingevuld, afwachten, dan hopelijk bingo en mag ik € 75 betalen aan deelnamekosten. Bovendien is het de bedoeling om daar zelf zoveel mogelijk aanwezig te zijn gedurende een dag of tien. Veel mensen zijn verbaasd dat het er voor kunstenaars zo onvoordelig zo aan toe gaat.

dscf0935

dscn3051

germinahof-werken

img_1318

Ten derde heb ik een verzoek ingestuurd naar een Artist-Residence met toelage (!) in Zuid Frankrijk. Ik maak echt heel weinig kans, maar niet geschoten is altijd mis. En ook dat was een klus die me ’n paar dagen heeft gekost. Teksten opstellen, nadenken over mijn voorstel, wat wel, wat niet, welke foto’s.

En zo is het dagelijks leven van deze kunstenaar. Kaarsjes opsteken, duimen, het is allemaal welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: