Januari 2016

De helft van januari is alweer voorbij en het werd tijd voor wat kleine nieuwtjes. Om te beginnen heb ik weer een aantal leporello’s gemaakt omdat de voorraad op raakte. “Op is op” telt ook, maar ik had nou eenmaal een hele stapel afdrukken klaar liggen. Aan de huiskamertafel gewerkt, dat is gezelliger, warmer en beter voor het precisiewerk. Eerst héél voorzichtig de afdruk langs de rand uitscheuren, met een penseel de Arabische gom op een strook smeren en dan op de goeie plek neerleggen. Pfffft. Dat gebeurde in de nadagen van Kerst en nieuwjaar.  Zes exemplaren zijn er tot stand gekomen, twee lange met 11 pagina’s, twee korte van 5 en twee tussenmaten met 7 plaatjes.

2016-01-06 15.09.13

Intussen zitten ze alweer gesigneerd in de dozen en die zijn weer voorzien van etiketten. Met een nieuwe titel want dat was nodig.  “Wegens succes geprolongeerd” staat er nu, plus de nieuwe datering: januari 2016.

2016-01-18 12.27.39

En dan nog een zwart-wit kiekje van drie lange series. De kleuren van de foto werden heel raar gelig, dus dan maar liever zo. Fotograferen van kunst is een vak apart.

2016-01-04 16.27.30

De ateliertafel is weer ietwat opgeruimd. Hij is nooit helemaal leeg, behalve bij de Atelierroute en dat is maar eens per twee jaar met Pinksteren. Nu was het nodig om het gele werk met als werktitel “On Archeology” in zijn geheel neer te leggen. De afwerking moet verder en bestaat o.a. uit het aanbrengen van dikteverschillen. Verder zit er nog een randje los, hier en daar is er nog wat te schilderen, de zijranden donker maken en dan moet het vijfluik klaar zijn. Als Christ in zijn timmerwerkplaats de verdikkingen heeft gefabriekt kan het weer verder. Met dikke sokken, trui en warm vest zal dat moeten gebeuren want het is buiten eindelijk gaan vriezen.

2016-01-18 12.18.20

Eén reactie to “Januari 2016”

 1. niektijsseklasen Says:

  Ha Katrien,

  Zoet er gaaf uit allemaal. Zou je een keer een leporello mee kunnen nemen naar het Museum, ik ben er over aan het denken om er ook een te maken met foto’s die ik lang geleden al afgedrukt heb. Ik wil eigenlijk tekst toevoegen met stempels maar het papier neemt de inkt niet op (zelfs na 2 weken veeg ik het er zo af) dus ik zit daat een beetje vast.

  Groetjes, Niek.

  Op 18 januari 2016 11:58 schreef Atelier46s Blog :

  > atelier46 posted: “De helft van januari is alweer voorbij en het werd tijd > voor wat kleine nieuwtjes. Om te beginnen heb ik weer een aantal > leporello’s gemaakt omdat de voorraad op raakte. “Op is op” telt ook, maar > ik had nou eenmaal een hele stapel afdrukken klaar liggen. ” >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: