Archeologendenkwerk.

Het is zaterdag. Mijn tweede zaterdag hier in Caylus. Gisteren het grote gele papier aangevuld met nog meer scherven. En zo bedacht ik me dat het brein van een opgraver zou kunnen werken. Al die vondsten slingeren in herhaling door dat hoofd, op zoek naar samenhang of betekenis. Hoewel tegenwoordig computerprogramma’s duizenden scherven in een mum van tijd kunnen samenvoegen, blijft het brein toch doorwerken.

image

Werk aan de winkel. Er moet nog veel aan worden gedaan. Intussen heeft het nog grotere vel op de houten vloer kleur gekregen. Een hele operatie. Met camera erbij, later meer daarover. John geeft interesante aanwijzingen. Lastig om die te negeren, want het werkt. Verschillende lagen heeft dat vel en ligt nu voor de vierde keer te drogen. Dat gaat snel met dit weer, lekker warm en frisser wind door de ruimtes. Na de siësta, was nodig, weer een laag. Het is nu van rood naar geel verlopend. Geel bij het raam.

image

image

image

Nog even een wandelingetje gaan maken. Tijd zat, om half acht weer in het huis van de familie McNorton verschijnen. Steeds weer verrassingen wie er aan tafel zitten. Deze keer iets met muziek en misschien ergens anders. Er is een derde kunstenaar aangekomen, een Philipijnse en ze blijft hier drie maanden lang. Pfffft, niks voor mij, een maand van huis is al lang zat.

Eén reactie to “Archeologendenkwerk.”

  1. niektijsseklasen Says:

    Ha Katrien,

    Gelukkig werkt het menselijk brein totaal anders dan een computer, anders zou het een saaie boel worden!! En verder: blijf vooral bij jezelf en als anderen advies geven dat bij je past: gewoon doen.

    Mij zou het wel wat lijken om lang van huis te zijn, helemaal los van beslommeringen.

    Liefs, Niek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: