Vrijdag 3 en zaterdag 4 april

 

image

Zo ziet het pand er aan de buitenkant uit, een voormalige gendarmerie. Op de eerste verdieping zijn de lichtblauwe luiken geopend, daar is het woongedeelte. Een verdieping hoger zijn ook luiken open, een daarvan is het atelier.

Het is Goede Vrijdag, in Letland Grote Vrijdag. En witte donderdag noemen zij groene donderdag. Cultuurverschillen zijn zo prima te hebben. Meteen aan het werk ’s morgens, de batterijen staan dan op 100%. Wat ik nog nooit zo expliciet heb gedaan is het opschrijven van alles wat met het werk te maken heeft. Een tip van John McNorton himself. Alle plannen, strepen, effecten, gedachten, schrijf  ik op. Het is nu al interessant om terug te lezen waarmee ik ben begonnen.

image

 

En hieronder de eerste krabbels, in patroon op papier gezet. Nog geen idee hoe ik dat verder ga uitwerken. Bovendien moet er nog meer bij, het is nog niet genoeg.

 

image

 

Aan het eind van de dag zag het er al beter uit.  Vrijdag heeft het de hele dag net wel of net niet geregend. Frisjes in het atelier, ijskouwe poten. Warme melk bij gebrek aan glühwijn, het hielp. De omgeving niet verkend, morgen misschien. Geen diner vandaag, helaas, op vrijdag moeten we zelf aan de slag. De slager heeft lekkere dingen in de etalage, dus waarom zou je zelf gaan tobben.

 

image

Kijk, en op Paaszaterdag schoot het lekker op. De opzet is klaar, het weer is beter, dus om ’n uur of vier de schattige schoentjes aan en een rondje Caylus maken. Om de eetlust op te wekken. In de bar op het pleintje alvast begonnen en daarna in de Rue du Chateau verder. Weer extra gasten aan tafel, zus en zwager. Ik begin bij de familie te horen. En mijn Engels gaat steeds vlotter. En France.

2 Reacties to “Vrijdag 3 en zaterdag 4 april”

  1. niektijsseklasen Says:

    Gaaf, dit geblog!!

    Groetjes, Niek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: