Donderdag 2 april

Er staat nu dus een plaat tegen de muur.  liever er nog eentje naast. Dan steekt het papier niet meer over. Zo ziet het er erremoeig uit. Wordt aan gewerkt.

Alle begin is moeilijk. Er is helemaal niks, dat witte papier is een eindeloze sneeuwvlakte.  Wat had ik ook alweer bedacht qua richting om in te slaan? Ik ben gaan opschrijven wat hierover de gedachten waren en wat me te binnen schiet.

image

Tot een uur of vier gedrenteld, geschreven, gelezen, nagedacht en toen besloten om een eind te gaan wandelen. Onderweg houtjes en steentjes verzamelen. Die moeten als mal gaan functioneren. Waarvoor, van wat en waarin is nog totaal onbekend. Mooi weer, de schattige schoentjes aan, naar buiten. Een korte route gevolgd en op een zeker moment een aanwijzing gemist. Een vaag vermoeden waar Caylus is gebleven. Doorgelopen, de bordjes gevolgd, maar waren op een zeker moment op. Niks meer. Geen kaart bij me, dan maar de verharde weg volgen. Tot ik een bord zag: Caylus 4, en naar mij wijzend! Terug dus en nog 4 km. Nog net op tijd voor het avondeten om 7 uur. Weer een twee**sterrenmaaltijd!

Dit was de oogst van onderweg, op de schouw in het atelier.

image

 

image

Vanuit het raam is dit het uitzicht. Het groentenwinkeltje en Libre Service wordt draaiende gehouden door een bejaard echtpaar. Met hun pensioen zal het dan wel overeind blijven en ze blijven op de been. Madame dagelijks op hoge hakken.

 

Eén reactie to “Donderdag 2 april”

  1. niektijsseklasen Says:

    Ha Katrien,

    Ik ben altijd verrast dat wij mensen zo anders werken en omgaan met dingen, het lijkt me soms heerlijk om te kunnen verdwalen maar ik zou het zeker fijn vinden om voor het eten thuis te zijn. Ik ben er een die het materiaal waarmee ik wil gaan werken al klaar heeft maar dat zijn in mijn geval de foto’s die ik gemaakt, bewerkt en afgedrukt heb dus dat is geen vergelijk, ik denk ook in concepten, dat maakt het “beginnen” makkelijker voor mij. Voor jou is het lege papier (net als voor een schrijver) een “hobbel” om te nemen, denk ik, ik zou niet weten hoe ik dat op moest lossen!!

    Groetjes, Niek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: