de kast uit de kist.

 De officiële onthulling is een dag opgeschoven naar woensdag 21 april, 12.30uur. 

Het programma is vastgesteld, buurtbewoners zorgen voor broodjes en drankjes en er zullen Perziche lekkernijen zijn. Kinderen gaan de verhaaltjes voorlezen, en de burgemeester zal het stuk stof wegknippen  waarachter zich het betreffende beeldje bevindt. Na 7 verhaaltjes gaat het hele doek eraf.

Gisteravond, woensdag 7 april is de bekisting eraf gegaan.  De buitenkant liet zich gemakkelijk verwijderen, en ziedaar, het resultaat werd zichtbaar.

De binnenvakken bleken veel lastiger weg te halen. De druk van het betongewicht heeft de planken in de lengterichting muurvast gezet. Er moest een zaag aan te pas komen om wat ruimte te maken om dan de planken proberen los te wrikken. Afgebroken stukken hout, halve planken, heel moeizaam kwam het eerste vak vrij. 

Met koevoeten, hefboom- en spierkracht kwamen de planken langzamerhand allemaal los. En dat ook nog zonder beschadigingen! De kast ziet er precies zo uit als ik me had voorgesteld en de houtnerven zijn goed te zien. Wat een geruststelling!

Terwijl er keihard gewerkt wordt, sta ik tamelijk nutteloos toe te kijken. 

Compositie met planken.

Gelukkig zijn we niet alleen in de werkplaats.

Het plafond van de werkplaats.

Tegen half tien kwam de kast helemaal vrij te staan. Dat viel mee, ik had nog een avond voorzien.

 Volgende zorg: hoe krijgen we dat loeizware gevaarte op de plaats van bestemming? Er wordt vanalles bedacht en ik ben blij dat Christ en Sander ervaring hebben met zware klussen. Ze weten achteraf nog goed wat er allemaal ooit mis ging. Zelf vinden ze dat grappig om op terug te kijken, ik houd mijn hart vast. Ik kan het af en toe niet meer volgen, allerlei oplossingen en mogelijkheden passeren de revue. Er zit dus niks anders op dan er maar vertrouwen in te hebben. Vrijdag 16 april gaat alles naar de sokkel die al ligt te wachten.

Bij een eerste onthulling hoort bier, dus daar gaatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: